دمت اولین جاده ها به حدود 4000 سال قبل از میلاد برمی گردد و امروزه دستخوش تغییراتی بنیادین شده است.تکنیک های راه سازی به تدریج با مطالعه ترافیک جاده ، ضخامت سنگ ، تراز بندی جاده و شیب ها ، توسعه داده شد تا از سنگ هایی استفاده شود که در یک طرح منظم و جمع و جور گذاشته شده و با سنگ های کوچکتر پوشانده شده و یک لایه جامد تولید شده است. جاده های مدرن با استفاده از آسفالت و یا بتن ساخته می شوند. البته شرایط ، الزامات ، خطرات و پیچیدگی های منحصر به فرد هر پروژه، روند توسعه پروژه را متناسب با پروژه منفرد تنظیم می کند.
از آنجایی که نقشه بردار در تمام مراحل راهسازی حضور دارد لازم است در مورد نقشه برداری صحبت خواهیم کرد.
راه سازی چیست
راه سازی عموما در ساخت جاده های روستایی شهری و بین شهری صورت می پذیرد و با توجه به شرایط ویژه این حوزه دقت نظر مهندسان در طراحی و محاسبات آن بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال اگر در راستای طراحی یک جاده به نحوه پیچ های جاده توجه کافی نشود بی شک با تصادف بیشماری مواجه خواهیم شد. همچنین تنظیم بودن سطوح جاده و دوام و قوام آن نیز از جمله مواردی است که مهندسان با پرداخت به آن موانع پیش رو را رفع می کنند.
از همین رو در ادامه با سه اصل مهم ساخت راه همراه شما هستیم. به طور گسترده ، راه سازی را را می توان با سه فرآیند توصیف کرد:
این روزها مشکلات مختلفی برای کشاورزان از جمله اراضی ملی جهاد کشاورزی زمین شهری و غیره به وجود آمده است که همه آنها نیاز به نقشه هوایی زمین های کشاورزی دارد عمو برای تهیه آن چه کار باید کرد آیا نهاد یا شرکتی می تواند داده مناسب را به کشاورزان دهد در ۵ دقیقه آینده هر آنچه که در مورد این نقشه ها لازم است بدانید را خواهید خواند و در آخر با روش تهیه آن آشنا خواهید شد با ما همراه باشید.
در گذشته در مورد نقشه هوایی و عکس های هوایی به صورت مفصل صحبت شده است اما در این مقاله می خواهیم در مورد روش های تهیه نقشه هوایی زمین های کشاورزی از گذشته تا به حال سخن بگوییم و در آخر در مورد نحوه به دست آوردن این نقشه ها صحبت کنیم با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
روش های گوناگونی برای تهیه نقشه هوایی زمین های کشاورزی وجود دارد که از گذشته تا به حال این روش ها دقیق تر و به روز تر گردیده است؛ اما با هر روشی هم تهیه شده باشند ارزش فراوان دارد مانند نقشه هوایی زمین های کشاورزی مربوط به اراضی ملی و مستثنائات منابع طبیعی که امروزه دعاوی حقوقی مختلفی از جمعه دعاوی کشاورزان در مورد زمین های کشاورزیشان را کاملا حل می کند.
بهترین هواپیماهای بدون سرنشین موجود در بازار کدامند و از کدام هواپیماهای بدون سرنشین می توان برای نقشه برداری با پهپاد استفاده کرد؟ قابلیت های رانندگی ، کیفیت دوربین ، قابلیت فرمان ، عمر باتری و به طور کلی سنسورهایی که پهپاد به آن مجهز است، مهمترین شاخص در انتخاب پهپاد قلمداد می شود. از همین رو قصد داریم 10 هواپیمای بدون سرنشین فوق العاده ای را معرفی کنیم که ارزش خرید دارند و با توجه به ویژگی های خود شایسته قرار گرفتن در این لیست هستند. هواپیماهای بدون سرنشین ذکر شده در زیر بسیار متفاوت خواهند بود، بنابراین ما معتقدیم همه می توانند راه حل مناسبی برای بودجه خود پیدا کنند.
در این مقاله سعی شده است تا با نحوه نقشه برداری نمای ساختمان ( کرتین وال ) و نحوه برداشت نمای ساختمان آشنا بشویم. بدین منظور ما ساختمان بورس اوراق بهادار را در نظر گرفته ایم.
این ساختمان در ضلع جنوبی میدان شهرداری واقع در سعادت آباد می باشد.
ساختمان مذکور دارای ۱۰ طبقه است.
برای شروع پروژه نقشه برداری نمای ساختمان ابتدا از کارفرما دو نقطه مختصات دار که دارای مختصات یو تی ام میباشند دریافت شد.
ایستگاه ها را در اطراف پروژه و در ساختمان های بلند پخش کردیم. بدین صورت که ابتدا ساختمان های بلند را شناسایی و امکان زدن رفلکتور را بررسی کردیم.
از منشور لایکا با ثابت صفر به عنوان ایستگاه های ثابت پروژه استفاده کردیم.
هشت ایستگاه به نامهای M1,M2 تا M8 در نظر گرفتیم که ۷ عدد از آنها دارای ثابت صفر بودند و یکی از آنها منشور ۳۶۰ درجه با ثابت ۲۳.۱ بود. نمونه ای از منشور های لایکا را در زیر می بینید.
نقشه برداری معدن روباز و زیرزمینی نقشه برداری زیر زمینی جمله کارهای مهم نقشه برداری است. از کاربرد های آن در استخراج و اکتشاف معادن , ایجاد نونل راه سازی , مسیر های انتقال اب است.
سطوح مختلف نقشه برداری زیر زمینی :
شرایط سخت نقشه برداری زیرزمینی درجه آزادی عملیات نقشه برداری پایین می آورد. در نتیجه دقت عملیات زیرزمینی ,به علت نداشتن روشهای کنترلی نقشه برداری و طرح های بعدی باید بالاتر باشد. باید در نظر گرفت که سرعت عملیات در نقشه برداری زیر زمینی معمولا به علت انجام حفاری کمتر از نقشه برداری سطحی می باشد.
محدودیت استفاده از امواج بی سیم و یا GPS در زیرزمین ,جریانات هوا و اختلا لات مغناطیسی در معادن سنگ آهن نیز ,باعث محدودیت استفاده از وسایل نقشه برداری می شود.